Nuffnang Ads

FoLLoWeRs

05 May 2009

Suarasa Kelantan Kelate

Helloo...



Hehe..ok..first time nak tulis pasal Suarasa ni..ni second time aku join Suarasa..masa 1st time dlu kat Ipoh..best aa..kali nih Suarasa kat Kelantan lak. Kalo untuk tahun 2009 ni, Kelantan kire negeri Ke-2 la, iaitu lepas Terengganu..



Kitorang bertolak dr Shah Alam hari Khamis pagi. Adala dalam 8 orang untuk 3 buah kenderaan..Kia,Rusa & Myvi..Mase memule, aku di "amanahkan" la untuk jd driver spare untuk Kia..Tapi, hampeh..aku tdo jek sebab kepala dah pening2 + muntah gak..(perut masuk angin)


Kitorang berhenti makan kat Perhentian Gua Musang..mase ni mcm dah agak rimas aa gak dok dlm kete..huhu..








ni mase kat kedai makan..









ude: nadd..tgk..aku buat magik!twister ade gas tuh~

nadd: hebat~!



akhirnyer..nadd dapat gak join g event yg jauh..cian kat die..


Around 7.30pm ktrg pon sampai la kat Kelate..nih doh sampa Kelate nih, ambo, mumu & Syawe kecek Kelate sokmo..tp tok betul pon..hehe..Masa tgh round2 kat tapak suarasa tuh..ttbe leh terjumpe lak Hanim.Banyak2 tempat, boleh pulak terjumpe die kat Kelantan..jauh sungguh! Lepas check in kat Sutra Inn, ktrg pon siap2 laa nak g dinner..tourist guide Kelate ktrg a.k.a Juan bwk la g makan kat 1 kedai nih..perghh..sedap siot!




ha..ni belom makan lg..kalo muke masa makan, cmner laa agaknyer ek..hehe





Pukul 8.30 ktrg sume dah siap2 nak bukak booth..Macam biase, booth Upin & Ipin terletak kat Booth Adik @ 9..

Hos untuk booth Adik @ 9 nih..mcam biase la.. Fimie..and Ain..pengacara baru untuk program adik @9..Kali ni Nabil xdtg..tertunggu jugak aku..Maybe sebab booth kami yang agak jauh dari booth2 lain..


Ude: Beli be..sa tiga riyal..hok dua limo riyal..!hehe..ni laa team yang sibok menjual..main hentam kromok jek ckp Kelate.. (Nadd,Ude,Juan,Shazuan & Nell)

Ramai x? Tuhan saja yang tau mase nih panas die cmner..fuuhhh!
Camtuh laa..keadaan mase kat suarasa..Pastu, mase hari Ahad lak, ktrg pon kemas2 laa nak balik..tp kene g shopping dulu la..!mana lagi..Rantau Panjang la..heh..
Perjalanan dalam lebih kurang 45 minit camtuh..Pastu, bile dah nak smpai tuh, sumer excited sebab leh nampak motosikal yang version Thailand punyer..cun² lak tuh..



Tengah jalan ngn Nadd yang wallet die selalu "Vibrate" jek nak beli barang..and aku pon bukan laa kaki shopping sangat sbenarnye..cume kali nih mmg dah ade mende nak belikan untuk Ibu, Ayah n adek2 laa..


Ude: Nell, tolong jgn beli kasut itu....Tolong!!!

Malang nyer, Nell beli jugak..sebab aku xde mase die nak beli ni..NELL, AKU MEMPUNYAI KASUT YANG MEMANG SAMA MCM ITU!hahaha..kaler die jek tukar sket..hampeh tol..

Lepas dah menyakitkan kaki masing2 sebab kene jalan jauh giler..(byk sgt kedai!) ktrg pon gerak laa balik..hehe..

Biase laa dalam kete..kalo x borak ngn Nadd or Mumu & Shazuan, aku layan aa mimpi sendiri..hehe..

Terima Kasih laa pada sumer yang dtg beli barangan Upin Ipin..walaupun penat, tetap seronok..!

Untuk cerita lebih detail, sile ke blog MUMU

4 comments:

mediahorizon said...

gamba cam sama je ek...

udeshah said...

haha..sikit lebey kurang sudah~!

amiza_yul said...

klaka je gamba ngadap mknan tu.cam kucing yang tak sabar nak mkn je. :DD

situkanghambar said...

ohoi~~